1.Bashkoni miellin, qumështin, vezët dhe majanë duke i zënë brumë me duar. Më pas shtoni kripën, shtoni gradualisht sheqerin dhe në fund rumin e gjalpin. 2.Vazhdoni të punoni brumin përreth 20 minuta derisa masa të jetë e butë, por konsistente. 3.Lëreni të pushojë për 20-25 minuta dhe ndajeni në copa nga 50 gram secila. Krijoni forma të vogla buke me të trasha në skaje dhe pak të shtypura në mes, pra në formën e një butoni. 4.Lëreni të vijë derisa të dyfishojë vëllimin, në një ambient me temperaturë 27 gradë C. 5.Para se ta fusni në furrë, spërkatini paninet me miell. Piqeni për 16-17 minuta në 180 gradë Celsius duke vendosur një enë të vogël me ujë në furrë për të bërë avull. 6.Spërkatini paninet me sheqer pluhur dhe servirini.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment