Bukë me sheqer, receta e një mëngjesi të shijshëm

1 kg miell
40 gr maja
400 ml qumësht
200 gr sheqer
100 gr gjalpë
13 gr kripë
20 ml rum
2 vezë
Sheqer pluhur

1.Bashkoni miellin, qumështin, vezët dhe majanë duke i zënë brumë me duar. Më pas shtoni kripën, shtoni gradualisht sheqerin dhe në fund rumin e gjalpin.
2.Vazhdoni të punoni brumin përreth 20 minuta derisa masa të jetë e butë, por konsistente.
3.Lëreni të pushojë për 20-25 minuta dhe ndajeni në copa nga 50 gram secila. Krijoni forma të vogla buke me të trasha në skaje dhe pak të shtypura në mes, pra në formën e një butoni.
4.Lëreni të vijë derisa të dyfishojë vëllimin, në një ambient me temperaturë 27 gradë C.
5.Para se ta fusni në furrë, spërkatini paninet me miell. Piqeni për 16-17 minuta në 180 gradë Celsius duke vendosur një enë të vogël me ujë në furrë për të bërë avull.
6.Spërkatini paninet me sheqer pluhur dhe servirini.

Lini një koment