Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 180º C.
2.Në një tigan të mesëm mbi nxehtësi mesatare, shkrini gjalpin.
3.Hidhni pak miell dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë të artë, rreth 1 minutë.
4.Shtoni qumësht dhe hudhër dhe gatuajeni, duke e përzier vazhdimisht, deri sa të trashet, rreth 2 minuta. Hiqni tiganin nga nxehtësia.
5.Shtoni djathin krem, mocarela, parmixhano, limon dhe mish pule. Marinojini me kripë dhe piper.
6.Merrni bukën dhe ndajeni në mënyrë që hiqni tulin nga brenda dhe ta mbushni.
7.Merreni salcën e përgatitur me një lugë dhe hidheni tek buka.
8.Më pas vendoseni bukën në një fletë metalike prej alumini dhe piqeni derisa salca alfredo është ngrohur, 28 – 30 minuta.
9.Lëreni të ftohet 10 minuta, priteni në copa dhe sherbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment