Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 200 °C.
2.Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet.
3.Shtoni domatet dhe gatuajini 12-15 minuta.
4.Shtoni vezët dhe gatuajini derisa të trashen 3-4 minuta.
5.Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni proshutën.
6.Hidheni përzierjen mbi një fletë pjekje të përzier.
7.Hidhni djathin gjatërisht përgjatë përzierjes.
8.Sipër shtoni vezët dhe mbushni bukën.
9.Piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe 17-20 minuta.
10.Sherbejni në feta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment