Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
E veçanta e kësaj buke ndër të tjerash është se në vend të gjalpit apo vajit, përdoret kosi grek!
Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius.
Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
Në një tas të madh kombinoni miellin, kanellën, sodën, pluhurin pjekës dhe kripën.
I përzieni mirë dhe i lini mënjanë.
Në një tas tjetër përzieni përbërësit si vezët, sheqerin, kosin dhe bananen.
I përzieni mirë dhe i shtoni gjysmat e luleshtrydheve të prera dhe bajamet.
Tani bashkoni të dy masat bashkë.
Pasi janë homogjenizuar me njëra tjetrën, e kaloni bukën në një tavë.
E fusni në furrë të piqet për 50-60 minuta.
Mbasi kanë kaluar 35 minutat e para, e mbuloni sipër me një letër alumini.
Më pas e nxirrni nga furra, e lini të ftohet për 10 minuta. Më pas e prisni në feta dhe mund ta shijoni duke e dekoruar sipër me disa luleshtrydhe të freskëta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment