Sugjerojmë:

Gatim special: Gjoks pule i mbushur me çedar

Për pulën:
4 gjokse pule
1 lugë gjelle spec i kuq pluhur
1 lugë gjelle piper i zi
1 lugë çaji kripë
2 lugë gjelle qepë pluhur
2 lugë gjelle hudhër pluhur
3 lugë gjelle vaj ulliri
Për mbushjen: 3 lugë gjelle borzilok i freskët
1 lugë gjelle vaj ulliri
½ filxhan me qepë të njomë të grirë imët
2 lugë gjelle me qepë të kuqe
1 filxhan me djathë të grirë çedar
1 lugë gjelle lëng limoni
1 filxhan me domate qershizë
2 lugë gjelle uthull balsamike
1 lugë çaji piper të zi
Kripë, piper

1.Të gjithë përbërësit për mbushjen i prisni imët dhe i përzieni mirë në një tas me njëra tjetrën.
2.Lani mirë filetot e pulës dhe me ndihmën e një thikë i prisni përgjysmë, por jo krejtësisht. Pra gati siç prisni me thikë një sanduiç.
3.Marinoni gjokset e pulës me pak kripë, piper, qepë, hudhër pluhur dhe spec të kuq pluhur.
4.I mbushni me pak djathë dhe me mbushjen që përgatitët më parë. Sipër i shtoni edhe pak borzilok të freskët.
5.Merrni një tavë dhe radhisni në të filetot e pulës. Sipër i spërkasni me vaj ulliri. Tani i fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 200 gradë.
6.Sapo të jenë gati i hiqni nga soba, i mbuloni me një letër alumini. Sapo të ftohen, do të thotë që erdhi koha të provojmë e shijojmë super recetën që përgatitëm!

Lini një koment