Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Të gjithë përbërësit për mbushjen i prisni imët dhe i përzieni mirë në një tas me njëra tjetrën.
2.Lani mirë filetot e pulës dhe me ndihmën e një thikë i prisni përgjysmë, por jo krejtësisht. Pra gati siç prisni me thikë një sanduiç.
3.Marinoni gjokset e pulës me pak kripë, piper, qepë, hudhër pluhur dhe spec të kuq pluhur.
4.I mbushni me pak djathë dhe me mbushjen që përgatitët më parë. Sipër i shtoni edhe pak borzilok të freskët.
5.Merrni një tavë dhe radhisni në të filetot e pulës. Sipër i spërkasni me vaj ulliri. Tani i fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 200 gradë.
6.Sapo të jenë gati i hiqni nga soba, i mbuloni me një letër alumini. Sapo të ftohen, do të thotë që erdhi koha të provojmë e shijojmë super recetën që përgatitëm!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment