1.Merrni një tavë dhe vendosni sipër saj bagetën e prerë në copa të vogla. Vendosni sipër secilës pak gjalpë dhe i fusni në furrë të ngrohen për 5 minuta.
2.Ndërkohë në një enë shtoni tulin e domateve të prerë në copa të vogla, 4 lugë gjelle vaj ulliri, kripë, rigon, majdanozin e grirë imët (sa ta shikoni të arsyeshme), lëngun e limonit dhe në fund hudhrën pluhur ( 1 lugë kafe). E trazoni mirë masën.
3.Nxirrni bukën nga furra dhe i shtoni sipër mbushjen që përgatitët.
4.Brusketat janë gati dhe mund t’i shërbeni kurdoherë para pjatës kryesore.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment