Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Nxehni skarën ose një grilë sobe.
Rezervoni gjysmën e domateve.
Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate.
Marinojeni dhe gatuajeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë.
Transferoni bukën në një pjatë të madhe shërbyese.
Piqni domatet në skarë, duke i kthyer herë pas here, për 4-5 minuta ose derisa domatet vetëm fillojnë të mblidhen.
Transferojini domatet në një pjatë.
Pritini në feta domatet e rezervuara.
Vendoseni në një tas me fasule, hudhra, uthull, rukola dhe vaj të mbetur.
Me një lugë merrni përzierjen e fasuleve në mënyrë të barabartë dhe hidheni mbi bukën në pjatë.
Organizojini me rregull domatet dhe përzierjen e fasuleve.1
Marinojeni me piper dhe shërbejeni menjëherë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento