1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër pjekjeje.
3.Në një tas shtoni domatet e përgjysmuara, 2 lugë vaj ulliri, kripë, piper dhe i përzieni mirë.
4.Masën që krijuat e shtroni tek tava dhe e lini për 10 minuta në furrë.
5.Ndërkohë në një enë tjetër përzieni vajin e ullirit dhe hudhrat e mbetura. 6.Pasi keni nxjerrë domatet, fusni në furrë fetat e bukës për brusketa, të lyera me salcën që sapo përgatitët.
7.Mjaftojnë 5 minuta. I nxirrni, i lyeni me rikota ose djathë të bardhë të grimcuar.
8.Sipër i shtoni domatet e pjekura, pak uthull, mjaltë dhe pak borzilok nëse dëshironi. Ju bëftë mirë!
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment