Brokoli në furrë, me pak përbërës dhe shumë shije

1 tufë brokoli
kripë
piper i zi
vaj ulliri

Brokoli i pjekur është aq i thjeshtë sa tingëllon — thërrmojeni atë në furrë dhe lëreni të thahet dhe të zbutet në nxehtësi.

Hapat e thjeshtë janë si më poshtë: Filloni duke marrë kokën e brokolit dhe duke hequr kërcellin e gjatë deri në pikën ku koka ndahet në tufa. Pastaj hiqni tufat me dorë ose duke përdorur një thikë, cilindo që preferoni!

Pasi të keni ndarë kokën e brokolit në lule, u jepni atyre një shpëlarje të mirë dhe lërini mënjanë të thahen.

Nxehni nfurrën tuaj deri në 200 gradë C. Mos kini frikë nga nxehtësia e lartë! Në një tavë pjekjeje (nuk ka nevojë për ta rreshtuar), shtrijeni brokolin dhe hidhni pak vaj ulliri, kripë për shije dhe spec, gjithashtu, nëse ju pëlqen dhe përziejini të gjitha bashkë.

Koha e gatimit do të ndryshojë në varësi të madhësisë së tufave tuaja. Kur skajet të bëhen kafe dhe kërcelli është i butë, nxirreni tavën nga furra.

Brokoli në furrë shkon me gjithçka, por do të ishte mirë nëse e shoqëroni me pasta, fileto pule apo peshk.

Lini një koment