12 copa suxhuk të freskët italian (rreth 3 lidhje)
4 thelpinj hudhre
Spec të kuq të grirë
1 pako orecchiette (pasta)
Parmixhano të grirë hollë
3 lugë gjalpë të pakripur
1.Gatuani brokolin në një tenxhere të madhe me ujë të valë të kripur derisa të bëhet i butë, rreth 3 minuta.
2.Duke përdorur një lugë me vrima, transferojeni brokolin në një kullesë dhe lëreni të ftohet (kurseni enën me ujë për gatimin e makaronave). Prisni brokolin në copa të vogla dhe lereni menjane.
3.Nxehni 2 lugë vaj në një tigan të madh dhe gatuani hudhrën duke tundur tiganin herë pas here, derisa të fillojë të bëhet e artë, rreth 2 minuta.
4.Transferoni hudhrën në një tas të vogël.
5.Gatuaj suxhukun me pak spec të kuq, duke e copëtuar mishin në copa më të vogla me një lugë druri dhe duke e trazuar herë pas here, derisa të skuqet dhe gatuhet, 6-8 minuta.
6.Vini tenxheren me ujë në sobë dhe gatuani makaronat.
7.Ndërkohë, nxirrni rreth ½ filxhan lëng nga lëngu i makaronave në tiganin me suxhuk dhe shtoni hudhrën dhe brokolin.
8.Mbajeni përzierjen në zierje të ulët, duke e trazuar shpesh dhe duke e shtypur derisa makaronat të përfundojnë me zierjen.
9.Transferojeni makaronat në tigan, pastaj hidhni në ½ filxhan ujë makarona.
10.Gatuajini, duke i përzier, derisa makaronat të thithin pjesën më të madhe të lëngut dhe të jenë vetëm al dente, rreth 4 minuta.
11.Shtoni gjalpë dhe përzieni derisa të shkrihen, pastaj transferoni makaronat në një tas të madh. Gradualisht shtoni djathin parmixhano duke e hedhur vazhdimisht derisa të keni një salcë.
12.Shërbejeni makaronat e mbushura me më shumë thekon parmixhano dhe piper të kuq.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento