12 copa suxhuk të freskët italian (rreth 3 lidhje)
4 thelpinj hudhre
Spec të kuq të grirë
1 pako orecchiette (pasta)
Parmixhano të grirë hollë
3 lugë gjalpë të pakripur
1.Gatuani brokolin në një tenxhere të madhe me ujë të valë të kripur derisa të bëhet i butë, rreth 3 minuta.
2.Duke përdorur një lugë me vrima, transferojeni brokolin në një kullesë dhe lëreni të ftohet (kurseni enën me ujë për gatimin e makaronave). Prisni brokolin në copa të vogla dhe lereni menjane.
3.Nxehni 2 lugë vaj në një tigan të madh dhe gatuani hudhrën duke tundur tiganin herë pas here, derisa të fillojë të bëhet e artë, rreth 2 minuta.
4.Transferoni hudhrën në një tas të vogël.
5.Gatuaj suxhukun me pak spec të kuq, duke e copëtuar mishin në copa më të vogla me një lugë druri dhe duke e trazuar herë pas here, derisa të skuqet dhe gatuhet, 6-8 minuta.
6.Vini tenxheren me ujë në sobë dhe gatuani makaronat.
7.Ndërkohë, nxirrni rreth ½ filxhan lëng nga lëngu i makaronave në tiganin me suxhuk dhe shtoni hudhrën dhe brokolin.
8.Mbajeni përzierjen në zierje të ulët, duke e trazuar shpesh dhe duke e shtypur derisa makaronat të përfundojnë me zierjen.
9.Transferojeni makaronat në tigan, pastaj hidhni në ½ filxhan ujë makarona.
10.Gatuajini, duke i përzier, derisa makaronat të thithin pjesën më të madhe të lëngut dhe të jenë vetëm al dente, rreth 4 minuta.
11.Shtoni gjalpë dhe përzieni derisa të shkrihen, pastaj transferoni makaronat në një tas të madh. Gradualisht shtoni djathin parmixhano duke e hedhur vazhdimisht derisa të keni një salcë.
12.Shërbejeni makaronat e mbushura me më shumë thekon parmixhano dhe piper të kuq.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento