Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Të shijshme, por edhe të thjeshta për t’u përgatitur. Më poshtë do të gjeni recetën e bonboneve me çokollatë dhe fistikë të copëtuar. Shumë i rëndësishëm është mjalti në këtë recetë si dhe lajthitë. Kujdes me kohën e ftohjes në frigorifer!
Thyeni çokollatën, shtojeni në një tigan ose tenxhere bashkë me gjalpin e prerë në copa, mjaltin dhe qumështin. Më pas shkrijini në një banjëmari, përziejni herë pas here me një rrahëse vezësh derisa të merrni një përzierje të butë dhe homogjene.
Lëreni të ftohet për 10 minuta.
Hiquni cipën lajthive dhe grijni. Më pas copëtoni biskotat dhe shtojini së bashku me lajthitë tek përzierja me çokollatë.
Transferojeni përbërjen në një enë, mbulojeni me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Më pas, nxirreni përbërjen nga frigoriferi dhe formoni toptha të vegjël.
Hidhni fistikët e copëtuar në një pjatë dhe kaloni aty topthat e bonboneve derisa të mbulohen mirë.
Ftohini në frigorifer edhe për 30 minuta të tjera.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment