Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Të shijshme, por edhe të thjeshta për t’u përgatitur. Më poshtë do të gjeni recetën e bonboneve me çokollatë dhe fistikë të copëtuar. Shumë i rëndësishëm është mjalti në këtë recetë si dhe lajthitë. Kujdes me kohën e ftohjes në frigorifer!
Thyeni çokollatën, shtojeni në një tigan ose tenxhere bashkë me gjalpin e prerë në copa, mjaltin dhe qumështin. Më pas shkrijini në një banjëmari, përziejni herë pas here me një rrahëse vezësh derisa të merrni një përzierje të butë dhe homogjene.
Lëreni të ftohet për 10 minuta.
Hiquni cipën lajthive dhe grijni. Më pas copëtoni biskotat dhe shtojini së bashku me lajthitë tek përzierja me çokollatë.
Transferojeni përbërjen në një enë, mbulojeni me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Më pas, nxirreni përbërjen nga frigoriferi dhe formoni toptha të vegjël.
Hidhni fistikët e copëtuar në një pjatë dhe kaloni aty topthat e bonboneve derisa të mbulohen mirë.
Ftohini në frigorifer edhe për 30 minuta të tjera.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment