Kemi folur shpesh për kuzhinën vegane dhe se si t’i zëvendësojmë produktet me origjinë shtazore me ato me origjinë bimore: sot do t’ju tregojmë recetën për biskota vegane me kakao për t’i personalizuar në mënyrën e preferuar, me copëza çokollate ose copëza bajamesh.
Përgatitja e këtij brumi vegan me pak miell kokosi do t’i dhurojë brumit një shije ekzotike të vendosur.
Përbërësit:
220 gr miell
80 gr miell kokosi
150 gr gjalpë bimor
120 gr sheqer
½ bustine maja
20 gr kakao
20 gr arra të grira
Përgatitja:
Lëreni gjalpin të zbutet në temperaturën e ambientit derisa të jetë i punueshëm.
Në një tas hidhni dy llojet e miellit, sheqerin, majanë dhe shtoni gjalpin. Punojeni me kujdes brumin derisa të jetë i qëndrueshëm dhe lëreni në frigorifer për të paktën gjysmë ore.
Pasi ta keni hequr nga frigoriferi ndajeni në tre pjesë. Tek njëra pjesë shtoni kakao, tek tjetra arra të grira, kurse të tretën lëreni siç është.
Më pas, spërkatni planin e punës me pak miell dhe prisni format e preferuara të biskotave.
Piqini në furrë të parangrohur në 180 gradë për 15 minuta.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment