Kemi folur shpesh për kuzhinën vegane dhe se si t’i zëvendësojmë produktet me origjinë shtazore me ato me origjinë bimore: sot do t’ju tregojmë recetën për biskota vegane me kakao për t’i personalizuar në mënyrën e preferuar, me copëza çokollate ose copëza bajamesh.
Përgatitja e këtij brumi vegan me pak miell kokosi do t’i dhurojë brumit një shije ekzotike të vendosur.
Përbërësit:
220 gr miell
80 gr miell kokosi
150 gr gjalpë bimor
120 gr sheqer
½ bustine maja
20 gr kakao
20 gr arra të grira
Përgatitja:
Lëreni gjalpin të zbutet në temperaturën e ambientit derisa të jetë i punueshëm.
Në një tas hidhni dy llojet e miellit, sheqerin, majanë dhe shtoni gjalpin. Punojeni me kujdes brumin derisa të jetë i qëndrueshëm dhe lëreni në frigorifer për të paktën gjysmë ore.
Pasi ta keni hequr nga frigoriferi ndajeni në tre pjesë. Tek njëra pjesë shtoni kakao, tek tjetra arra të grira, kurse të tretën lëreni siç është.
Më pas, spërkatni planin e punës me pak miell dhe prisni format e preferuara të biskotave.
Piqini në furrë të parangrohur në 180 gradë për 15 minuta.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment