Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
E vërteta është se këto biskota do i adhurojë i madh e i vogël, por në parim mbetemi tek fëmijët tuaj!
Parangrohim furrën në 180 gradë celsius.
Ndërkohë në një enë përzieni miellin me të gjithë përbërësit e tjerë.
E punoni me dorë derisa të përfitoni një masë kompakte.
Hapeni brumin me ndihmën e një petëze. Merrni një tavë, shtroni një letër dhe sipër vendosni petën.
Ndajeni me fundin e gotës për të krijuar disa biskota rrumbullake.
I lyeni sipër me pak qumësht secilën.
Tani i fusni biskotat në furrë për 10 minuta. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment