Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Të ëmbla, plot shije dhe një mënyrë fantastike për të shfrytëzuar portokallët e mbetur!
Në një enë rrihni sheqerin me gjalpin me anë të një rrahësi elektrik.
Shtoni lëkurën dhe lëngun e portokallit.
I përzieni mirë dhe gradualisht shtoni pluhurin pjekës dhe miellin. I përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe disa bajame të thërrmuara.
Merrni një tavë pjekjeje dhe shtroni në të masën që përgatitët.
I fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 190 gradë.
Pasi të jetë pjekur e spërkasni sipër me sheqer pluhur dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment