1.Përzieni gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një krem i lehtë dhe i fryrë. Shtoni ekstraktin e vaniljes dhe mentes.
2.Përzieni veçmas miellin, kakaon dhe sodën e bukës.
3.Shtojani përzierjes së gjalpit me sheqer dhe vazhdoni ta rrihni derisa të bëhet brumi.
4.Mbulojeni me letër plastike dhe futeni në frigorifer për së paku 1 orë.
5.Nxeheni furrën në 180 gradë dhe vendosni letër furre mbi një tavë. Nxirreni brumin dhe lëreni në temperaturë dhome për pak minuta që të punohet më lehtë.
6.Shtrojeni brumin dhe prisni rrathë me diametër 5 cm.
7.Vendosini rrathët në tavë, lërini të pushojnë për 20 minuta, pastaj piqini për 20 minuta. Nxirrini biskotat dhe lërini të ftohen.
8.Në një tas, shkrini në mikrovalë copëzat e çokollatës, duke i përzier çdo 15 sekonda, derisa të jetë plotësisht e lëmuar.
9.Shtoni vaj për ta bërë çokollatën më të hollë.
10.Zhysni çdo biskotë në çokollatë dhe lërini të ftohen në frigorifer derisa të ngurtësohen.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment