Biskota të përgatitura me çokollatë dhe mente

230 gr gjalpë pa kripë
100 gr sheqer
½ lugë çaji ekstrakt vanilje
1 lugë çaji ekstrakt mente
200 gr miell
60 gr kakao e hidhur, pluhur
¼ lugë çaji sodë buke
250 gr copëza çokollate
4 lugë çaji vaj

1.Përzieni gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një krem i lehtë dhe i fryrë. Shtoni ekstraktin e vaniljes dhe mentes.

2.Përzieni veçmas miellin, kakaon dhe sodën e bukës.

3.Shtojani përzierjes së gjalpit me sheqer dhe vazhdoni ta rrihni derisa të bëhet brumi.

4.Mbulojeni me letër plastike dhe futeni në frigorifer për së paku 1 orë.

5.Nxeheni furrën në 180 gradë dhe vendosni letër furre mbi një tavë. Nxirreni brumin dhe lëreni në temperaturë dhome për pak minuta që të punohet më lehtë.

6.Shtrojeni brumin dhe prisni rrathë me diametër 5 cm.

7.Vendosini rrathët në tavë, lërini të pushojnë për 20 minuta, pastaj piqini për 20 minuta. Nxirrini biskotat dhe lërini të ftohen.

8.Në një tas, shkrini në mikrovalë copëzat e çokollatës, duke i përzier çdo 15 sekonda, derisa të jetë plotësisht e lëmuar.

9.Shtoni vaj për ta bërë çokollatën më të hollë.

10.Zhysni çdo biskotë në çokollatë dhe lërini të ftohen në frigorifer derisa të ngurtësohen.

Lini një koment