Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Epo na shkoi mendja për disa biskota... Përse t'i blej kur kam recetën, përbërësit dhe duart e mia?
Në një tas rrihni vezën me sheqerin. Shtoni vajin, gjalpin, vanijen dhe niseshtenë.
I përzieni mirë me një rrahëse elektrike dhe gradualisht shtoni miellin.
Shtoni copëzat e çokollatës dhe vazhdoni t’i përzieni.
Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër pjekjeje.
Formoni me duar disa biskota të vogla rrumbullake nga masa që përgatitët.
I radhisni njëra pas tjetrës në tavë dhe i fusni në furrën e parangrohur për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Mund t’i shijoni me një filxhan çaj, kafe ose qumësht.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment