Biskota me portokall dhe kanellë, ide e mirë për mëngjes
Falë përbërësve aromatikë dhe prezencës së mjaltit mes tyre, biskotat me portokall e kanellë janë perfekte për mëngjeset, një ide e shkëlqyer për dhuratë ose për të personalizuar tavolinën. Provoni t’i kombinoni me qumësht dhe çaj, do t’ju shijojnë vërtet.
Përbërësit:
300 gr miell
100 gr gjalpë
60 ml qumësht
2 vezë
1 lugë kafeje kanellë
Tuli dhe lëkura e gjysmë portokalli
1 lugë kafeje maja për ëmbëlsira
1 lugë kafeje sodë buke
Përgatitja:
Lani dhe tani portokajt, grini lëkurën e limonit dhe shtrydhni lëngun.
Hidhni vezët në një tas dhe më pas shtoni mjaltin, kanellën dhe sodën e bukës. Përziejini me pirun ose rrahës elektrik derisa të merrni një përzierje të bardhë dhe shkumoze.
Shtoni gjalpin e zbutur në copa dhe vazhdoni t’i përzieni, më pas shtoni lëngun dhe lëkurën e portokallit, shtoni edhe majanë e miellin derisa të merrni një brumë të konsoliduar. Mbulojeni me pëlhurë pambuku dhe lëreni në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 160 gradë celsius. Hapni brumin me nje pëtëz dhe realizoni biskota me formën e dëshiruar.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment