Biskota me portokall dhe kanellë, ide e mirë për mëngjes
Falë përbërësve aromatikë dhe prezencës së mjaltit mes tyre, biskotat me portokall e kanellë janë perfekte për mëngjeset, një ide e shkëlqyer për dhuratë ose për të personalizuar tavolinën. Provoni t’i kombinoni me qumësht dhe çaj, do t’ju shijojnë vërtet.
Përbërësit:
300 gr miell
100 gr gjalpë
60 ml qumësht
2 vezë
1 lugë kafeje kanellë
Tuli dhe lëkura e gjysmë portokalli
1 lugë kafeje maja për ëmbëlsira
1 lugë kafeje sodë buke
Përgatitja:
Lani dhe tani portokajt, grini lëkurën e limonit dhe shtrydhni lëngun.
Hidhni vezët në një tas dhe më pas shtoni mjaltin, kanellën dhe sodën e bukës. Përziejini me pirun ose rrahës elektrik derisa të merrni një përzierje të bardhë dhe shkumoze.
Shtoni gjalpin e zbutur në copa dhe vazhdoni t’i përzieni, më pas shtoni lëngun dhe lëkurën e portokallit, shtoni edhe majanë e miellin derisa të merrni një brumë të konsoliduar. Mbulojeni me pëlhurë pambuku dhe lëreni në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 160 gradë celsius. Hapni brumin me nje pëtëz dhe realizoni biskota me formën e dëshiruar.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment