Biskota me kokos. Receta e shpejtë që përgatitet vetëm me 3 përbërës
Kokosi është frut i verës, prandaj pse të mos përfitojmë për të përgatitur një vakt të shijshëm për t’u shijuar në çdo moment të ditës? Duhen vetëm tre përbërës për të realizuar biskota të shijshme, gati në 8 minuta. Le të shohim së bashku si përgatiten:
Përbërësit:
120 gr pluhur kokosi
100 gr sheqer
2 të bardha vezësh
50 gr pluhur kokosi për mbështjelljen e jashtme
Përgatitja:
Në një tas ose robot kuzhine përzieni të tre përbërësit derisa të merrni një përbërje homogjene.
Me ndihmën e dy lugëve, ose një luge të posaçme sferike, formoni toptha dhe më pas kalojini në pluhurin e kokosit.
Ndizni furrën në 200 gradë dhe vendosni të piqen biskotat të cilat i keni vënë njëra pranë tjetrës në një tavë ku keni shtruar letër furri.
Si t’i bëni më të shijshme?
Mbulojini me çokollatë të shkrirë në banjëmari.
Në vend që t’i kaloni në pluhur kokosi mund t’i kaloni në kakao.
Në brendësi të tyre mund të vendosni nga një bajame pasi ta keni pjekur lehtë.
Mund t’i kaloni ato edhe në sheqer me ngjyra menjëherë pasi i keni hequr nga furra.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment