Biskota me kokos. Receta e shpejtë që përgatitet vetëm me 3 përbërës
Kokosi është frut i verës, prandaj pse të mos përfitojmë për të përgatitur një vakt të shijshëm për t’u shijuar në çdo moment të ditës? Duhen vetëm tre përbërës për të realizuar biskota të shijshme, gati në 8 minuta. Le të shohim së bashku si përgatiten:
Përbërësit:
120 gr pluhur kokosi
100 gr sheqer
2 të bardha vezësh
50 gr pluhur kokosi për mbështjelljen e jashtme
Përgatitja:
Në një tas ose robot kuzhine përzieni të tre përbërësit derisa të merrni një përbërje homogjene.
Me ndihmën e dy lugëve, ose një luge të posaçme sferike, formoni toptha dhe më pas kalojini në pluhurin e kokosit.
Ndizni furrën në 200 gradë dhe vendosni të piqen biskotat të cilat i keni vënë njëra pranë tjetrës në një tavë ku keni shtruar letër furri.
Si t’i bëni më të shijshme?
Mbulojini me çokollatë të shkrirë në banjëmari.
Në vend që t’i kaloni në pluhur kokosi mund t’i kaloni në kakao.
Në brendësi të tyre mund të vendosni nga një bajame pasi ta keni pjekur lehtë.
Mund t’i kaloni ato edhe në sheqer me ngjyra menjëherë pasi i keni hequr nga furra.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment