Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Suksesi vjen nga shija e mirë që kanë, thjeshtësia dhe prakticiteti në përgatitje. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj sepse këto biskota shkrihen në gojë!
Në një enë rrihni gjalpin me dy llojet e sheqerit.
Shtoni pak kripë. Vazhdoni t’i përzieni ndërkohe që gradualisht shtoni vezët, niseshtenë, kakaon dhe sodën.
Punojeni mirë masën dhe formoni disa biskota të vogla me duar.
I rendisni njëra pas tjetrës në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
I fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Mos harroni të bëni provën me ndihmën e një stikadenti. Nëse del i pastër nga biskotat do të thotë që biskotat janë gati për t’u nxjerrë dhe për t’u shijuar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment