Biskota me dhallë dhe suxhuk për një shije ndryshe
1½ lugë çaji vaj ulliri
½ kg suxhuk
2 gota miell
2 lugë çaji pluhur pjekje
1 lugë çaji kripë
1lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji piper i zi
1 qepë jeshile, të prerë hollë
¼ filxhan djathë çedër
¼ filxhan djathë i integruar Monterey Jack
6 lugë gjalpë të pakripur të ngrirë
1 filxhan dhallë
Në një tigan të madh, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare.
Shtoni suxhukun duke e copëtuar në copa të vogla me një lugë dhe lëreni deri sa të marrë ngjyrë.
Hiqni suxhukun nga tigani dhe lërini mënjanë në peshqirë letre që të kullojnë.
Ngroheni furrën në 220 gradë dhe vendosni një fletë pjekje me letër pergamene.
Në një tas të madh, bashkoni miellin, pluhurin pjekës, kripën, sodën dhe piperin.
Shtoni suxhukun e përgatitur, qepën e njomë, çedarin dhe djathin Monterey Jack, dhe gjalpin dhe përziejeni që të kombinohen.
Rezervoni 2 lugë dhallë për përfundim. Shtoni dhallën e mbetur në përzierjen e thatë dhe përzijeni derisa të bashkohet.
Kthejeni brumin në një sipërfaqe pune me miell të lehtë dhe ndajeni në një drejtkëndësh të trashë . Palosni brumin në gjysmë, kthejeni atë 90 gradë dhe shtypeni në një drejtkëndësh të trashë .
Përsëriteni procesin edhe 2 herë, duke lëruar sipërfaqen tuaj të punës sa të jetë e nevojshme për të parandaluar ngjitjen.
Duke përdorur një thikë të mprehtë prisni brumin në 6 drejtkëndësha më të vegjël dhe transferojeni në fletën e përgatitur të pjekjes. Ngrini biskotat për 15 minuta.
Hiqni biskotat nga frigoriferi dhe furçojeni me dhallën e rezervuar.
Piqini për 18-20 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment