Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Të shijshme dhe shumë aromatike, biskotat me bajame janë receta perfekte për të filluar ditën në mënyrën e duhur, me një mëngjes të ushqyeshëm e të bollshëm. Janë edhe të thjeshta për t’u përgatitur. Janë ideale gjithashtu për fëmijët duke shmangur kështu vaktet e paketuara. Në vend të miellit të bardhë, në këtë recetë do të përdorim bajamet e grira.
Parangrohim furrën në 180 gradë Celsius. Bashkojmë bajamet e grira me sheqerin. Shtojmë majanë pluhur, vezën, 2 lugë gjelle lëkurë limoni të grirë dhe pak kripë. Përziejmë përbërësit derisa të përftojmë një brumë të trashë dhe krijojmë toptha në madhësinë e një arre.
I vendosim në një tepsi ku kemi shtruar letër furre. Në qendër të tyre vendosim nga një bajame të pjekur, ose i mbushim me pak reçel: në këta rast, krijojmë një vrimë në qendër të secilës biskotë.
I pjekim për 15-20 minuta ose derisa biskotat të jenë krokante. Ruajini ato në një enë qelqi./neps.al
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment