Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hedhim në mikser gjalpin bashkë me margarinën, sheqerin dhe vezët dhe fillojmë rrahjen e tyre.
Gjatë rrahjes shtojmë miellin në të cilin më parë kemi hedhur sodën dhe i kemi trazuar bashkë pak nga pak.
Nga fundi shtojmë vaniljen dhe arrat.
Vazhdojmë rrahjen deri sa të na bëhet një masë brumi elastik.
Pas këtij procesi marrim një tepsi të cilën më parë e kemi shtruar me letër kuzhine dhe fillojmë vendosim brumin e biskotave me rradhë duke i bërë në forma sipas dëshirës.
I vendosim pak larg nga njëra -tjetra sepse gjatë pjekjes do fryhen.
I futim t'i pjekim në temperaturën 180 gradë për 15 minuta.
Pas pjekjes i lemë të ftohen dhe u hedhim siper sheqer pluhur për servirje.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment