Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Hedhim në mikser gjalpin bashkë me margarinën, sheqerin dhe vezët dhe fillojmë rrahjen e tyre.
Gjatë rrahjes shtojmë miellin në të cilin më parë kemi hedhur sodën dhe i kemi trazuar bashkë pak nga pak.
Nga fundi shtojmë vaniljen dhe arrat.
Vazhdojmë rrahjen deri sa të na bëhet një masë brumi elastik.
Pas këtij procesi marrim një tepsi të cilën më parë e kemi shtruar me letër kuzhine dhe fillojmë vendosim brumin e biskotave me rradhë duke i bërë në forma sipas dëshirës.
I vendosim pak larg nga njëra -tjetra sepse gjatë pjekjes do fryhen.
I futim t'i pjekim në temperaturën 180 gradë për 15 minuta.
Pas pjekjes i lemë të ftohen dhe u hedhim siper sheqer pluhur për servirje.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment