Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Para-ngrohni furrën në 190 ° C.
Lyeni me vaj një tepsi.
Në një tas bashkoni margarinën dhe sheqernat deri sa të bëhet masa e njëtrajtshme.
Shtoni vezën dhe ekstraktin e vaniljes.
Shtoni miell, pluhur kakao, sode, pluhur pjekje dhe kripë dhe përzieni mirë deri sa të formohet brumi.
Pasi brumi është gati shtoni copat e çokollatës duke u siguruar që ato shpërndahen në mënyrë të barabartë në brumë.
Brumin ndajeni me lugë dhe hapeni pak që të marrë formën e biskotës dhe hidheni në tepsi.
Bëni kështu disa copa dhe piqini afërsisht 8-10 minuta.
Pasi të jenë ftohur, hidhni një lugë nga akullorja e zbutur e vaniljes dhe vendoseni në anën e poshtme të një biskote. S
Sipër vendosni një tjetër biskotë dhe kështu keni biskotat e mbushura me vanilje.
Shërbejini menjëherë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment