Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Në një tas të madh kombinoni gjalpin, sheqerin dhe i rrihni me mikser për 5 minuta.
Shtoni vezën e plotë, një të verdhë veze dhe vazhdoni t’i përzieni. Shtoni ekstraktin e bajames.
Shtoni miellin, sodën e bukës, dhe kripën. Punojeni mirë masën dhe mbështilleni me një qese kuzhine.
E lini përreth 2 orë të qendrojë në frigorifer.
Ngrohni furrën në temperaturë 165 gradë celsius.
Nxirreni brumin nga frigoriferi dhe ndajeni në 25 toptha të vegjël.
E vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine. I lyeni sipër me të verdhën e vezës. Shtypni me një lugë mesin e biskotave dhe i lyeni me ndihmën e një furçe me ngjyrues ushqimor. Pak ujë do ju ndihmonte në këtë rast.
I piqni për 35 minuta.
I lini biskotat të qendrojnë 30 minuta, para se t’i shërbeni.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment