Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh kombinoni gjalpin, sheqerin dhe i rrihni me mikser për 5 minuta.
Shtoni vezën e plotë, një të verdhë veze dhe vazhdoni t’i përzieni. Shtoni ekstraktin e bajames.
Shtoni miellin, sodën e bukës, dhe kripën. Punojeni mirë masën dhe mbështilleni me një qese kuzhine.
E lini përreth 2 orë të qendrojë në frigorifer.
Ngrohni furrën në temperaturë 165 gradë celsius.
Nxirreni brumin nga frigoriferi dhe ndajeni në 25 toptha të vegjël.
E vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine. I lyeni sipër me të verdhën e vezës. Shtypni me një lugë mesin e biskotave dhe i lyeni me ndihmën e një furçe me ngjyrues ushqimor. Pak ujë do ju ndihmonte në këtë rast.
I piqni për 35 minuta.
I lini biskotat të qendrojnë 30 minuta, para se t’i shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment