Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 225 °.
Copëtoni lakrën dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Gatuani biftekun në vaj të nxehtë në një tigan të madh mbi nxehtësi të lartë 3 minuta në çdo anë.
Vendoseni në furrë dhe piqeni 6 minuta.
Ndërkohë, fshijeni tiganin dhe shkrijeni gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe gatuajeni 5 minuta ose derisa të zbutet.
Hiqeni biftekun nga furra dhe lereni në fletë metalike për ta mbajtur të ngrohtë.
Shtoni lakrën në përzierjen e qepës dhe gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht 5 minuta ose derisa lakra piqet.
Shtoni uthull dhe mjaltë dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Shërbejeni biftekun me përzierjen e përgatitur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment