Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Ngroheni skarën.
Marinojeni biftekun në mënyrë të barabartë me xhenxhefil, kripë dhe hudhër.
Vendoseni një tigan të lyer me vaj dhe lereni të skuqet për 6 minuta në secilën anë.
Lereni të pushojë 5 minuta.
Pritini biftekun diagonalisht në feta të holla.
Kombinoni majdanoz dhe 6 përbërësit e tjerë në një tas të vogël dhe përzijini me një rrahëse vezësh.
Kombinojeni sallatën dhe përbërësit e mbetur në një tas të madh.
Hidhni gjysmën e përzierjes mbi sallatë.
Vendi 1 1/2 filxhan përzierje me salcë në 4 pjata.
Hidhni mbi secilën 3 copa biftek.
Përgatisni ëmbëlsirën: Ngrohni 1/4 filxhan sheqer, 1/4 filxhan copë copëza menexhik dhe 1/4 filxhan ujë derisa sheqeri shkrihet.
Përzieni 4 gota luleshtrydhe të përgjysmuara dhe sherbejeni me biftekun.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment