Sugjerojmë:

Biftek me xhinxher dhe sallatë jeshile

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 1 kg biftek
  • 2 lugë xhenxhefil të freskët
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 2 karafil hudhër
  • 2 lugë çaji majdanoz
  • 2 lugë salcë soje
  • 2 lugë ujë
  • 2 lugë uthull
  • 1 lugë gjelle vaj vaji
  • 2 lugë çaji xhenxhefil
  • 1/2 lugë çaji pastë me spec të kuq dhe hudhër
  • 6 filxhanë sallatë jeshile
  • 3/4 filxhan speca të verdhë
  • 1/4 qepë e kuqe të prerë hollë
  • 1/2 kastravec

Udhëzimet

1

Ngroheni skarën.

2

Marinojeni biftekun në mënyrë të barabartë me xhenxhefil, kripë dhe hudhër.

3

Vendoseni një tigan të lyer me vaj dhe lereni të skuqet për 6 minuta në secilën anë.

4

Lereni të pushojë 5 minuta.

5

Pritini biftekun diagonalisht në feta të holla.

6

Kombinoni majdanoz dhe 6 përbërësit e tjerë në një tas të vogël dhe përzijini me një rrahëse vezësh.

7

Kombinojeni sallatën dhe përbërësit e mbetur në një tas të madh.

8

Hidhni gjysmën e përzierjes mbi sallatë.

9

Vendi 1 1/2 filxhan përzierje me salcë në 4 pjata.

10

Hidhni mbi secilën 3 copa biftek.

11

Përgatisni ëmbëlsirën: Ngrohni 1/4 filxhan sheqer, 1/4 filxhan copë copëza menexhik dhe 1/4 filxhan ujë derisa sheqeri shkrihet.

12

Përzieni 4 gota luleshtrydhe të përgjysmuara dhe sherbejeni me biftekun.

Lini një koment