Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni skarën.
Marinojeni biftekun në mënyrë të barabartë me xhenxhefil, kripë dhe hudhër.
Vendoseni një tigan të lyer me vaj dhe lereni të skuqet për 6 minuta në secilën anë.
Lereni të pushojë 5 minuta.
Pritini biftekun diagonalisht në feta të holla.
Kombinoni majdanoz dhe 6 përbërësit e tjerë në një tas të vogël dhe përzijini me një rrahëse vezësh.
Kombinojeni sallatën dhe përbërësit e mbetur në një tas të madh.
Hidhni gjysmën e përzierjes mbi sallatë.
Vendi 1 1/2 filxhan përzierje me salcë në 4 pjata.
Hidhni mbi secilën 3 copa biftek.
Përgatisni ëmbëlsirën: Ngrohni 1/4 filxhan sheqer, 1/4 filxhan copë copëza menexhik dhe 1/4 filxhan ujë derisa sheqeri shkrihet.
Përzieni 4 gota luleshtrydhe të përgjysmuara dhe sherbejeni me biftekun.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment