Bërxolla me fasule pllaqi dhe spinaq në mustardë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë, e prerë hollë
1 thelpi hudhër e vogël, e shtypur
400 gr kanaçe me fasule pllaqi, të kulluara dhe të shpëlara
100 ml lëng pule
200 gr spinaq
3 lugë gjelle krem fresh
½ lugë gjelle mustardë integrale
2 bërxolla derri

Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere. Shtoni qepën dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta, ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përziejini fasulet dhe lëngun dhe lërini të ziejnë. Shtoni spinaqin. Mbulojeni dhe gatuajeni për 3 minuta ose derisa spinaqi të jetë zbutur.

  Procesojeni përzierjen duke përdorur një blender dore për 10 sekonda, duke lënë disa fasule të plota. Përziejini me kremin dhe mustardën dhe kriposeni mirë, më pas gatuajeni për 3 minuta që të trashet. Lëreni mënjanë.

  I kriposim bërxollat ​​e derrit nga të dyja anët. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare në të lartë. Mbajini bërxollat ​​anash me një kapëse për të skuqur anët. Gatuani secilën nga të dyja anët për 7 minuta. Hidhni me lugë fasulet në pjata, prisni mishin e derrit dhe kriposini sipër.

Komento