Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sangria është një koktejl pranveror, i bërë me frutat e stinës. Përgatitet lehtësisht në kushtet e shtëpisë dhe ju jep ndjesinë e freskisë në ditët e nxehta të verës...
Në një kanë shtoni verën, sheqerin, i përzieni mirë dhe e ruani në frigorifer për 10 minuta.
Ndërkohë lani frutat, qërojini dhe i prisni në copa të vogla.
Merrni 2-3 gota dhe shtoni në fillim frutat e përziera.
I shtoni secilës pak lëng lime.
Tani i shtoni masën që futët në frigorifer. Kujdesuni që masa për secilin përbërës, të jetë e njëjtë në çdo gotë.
Në fund i shtoni sipër secilës pak limon soda. Gëzuar me Sangria!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment