Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Receta e përgatitjes se fajitave meksikane,kësaj rradhe është marrë nga blogu i gatimit të shef Renato Mekollit. Shijojini!
Ngrohim furrën në temperaturën 200 gradë.
Marrim një tigan dhe e vendosim në zjarr me pak vaj ulliri. Vendosim për të skuqur filetot e pulës, specat, majdanozin, qepën, asparagusin, misrin, dhe shtojmë kripë e piper.
I skuqim në temperaturë të lartë për 2 minuta dhe më pas i vendosim në një tavë.
E fusim tavën në furrë dhe e lëmë të piqet për 15 minuta.
E heqim tavën dhe e shërbejmë me tortilla. Mund t'i shoqërojmë me oriz, pak soya dhe salcë Sweet Chili.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment