Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Receta e përgatitjes se fajitave meksikane,kësaj rradhe është marrë nga blogu i gatimit të shef Renato Mekollit. Shijojini!
Ngrohim furrën në temperaturën 200 gradë.
Marrim një tigan dhe e vendosim në zjarr me pak vaj ulliri. Vendosim për të skuqur filetot e pulës, specat, majdanozin, qepën, asparagusin, misrin, dhe shtojmë kripë e piper.
I skuqim në temperaturë të lartë për 2 minuta dhe më pas i vendosim në një tavë.
E fusim tavën në furrë dhe e lëmë të piqet për 15 minuta.
E heqim tavën dhe e shërbejmë me tortilla. Mund t'i shoqërojmë me oriz, pak soya dhe salcë Sweet Chili.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment