Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Vendosim zemrën e çdo argjinareje në fund të një cope proshutë dhe futim një copë të vogël djathi në çdo anë të argjinares.
I spërkasim me piper, duke i rrotulluar fort në proshutë dhe i sigurojmë me kunja dhëmbësh.
Përfundojmë duke mbështjellë argjinaren e mbetur me proshutë.
Hedhim vaj në tigan dhe e nxehim në nxehtësi mbi mesataren derisa termometri të lexojë 175 gradë C.
Skuqim argjinaret derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante, për rreth 3 deri në 4 minuta.
Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C dhe vendosim argjinaret të shpërndara në mënyrë të njëjtrajtshme mbi letrën e pjekjes.
I pjekim për 8 minuta, pastaj kthejmë argjinaret dhe i gatuajmë derisa proshuta të bëhet kafe dhe krokante për rreth 5 minuta të tjera.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment