Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vendosim zemrën e çdo argjinareje në fund të një cope proshutë dhe futim një copë të vogël djathi në çdo anë të argjinares.
I spërkasim me piper, duke i rrotulluar fort në proshutë dhe i sigurojmë me kunja dhëmbësh.
Përfundojmë duke mbështjellë argjinaren e mbetur me proshutë.
Hedhim vaj në tigan dhe e nxehim në nxehtësi mbi mesataren derisa termometri të lexojë 175 gradë C.
Skuqim argjinaret derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante, për rreth 3 deri në 4 minuta.
Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C dhe vendosim argjinaret të shpërndara në mënyrë të njëjtrajtshme mbi letrën e pjekjes.
I pjekim për 8 minuta, pastaj kthejmë argjinaret dhe i gatuajmë derisa proshuta të bëhet kafe dhe krokante për rreth 5 minuta të tjera.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment