Shëndet

Antibiotikët më të fuqishëm natyral që nuk duhet t’i ndajmë këto kohë nga tavolina

Antibiotikët kanë shpëtuar pafundësisht jetë njerëzish, duke i bërë infeksionet vdekjeprurëse të përkohshme. Sidoqoftë praktikat e zakonshme të antibiotikëve i kanë bërë mikroorganizmat që të pështaten me disa lloj antibiotikësh. Ndaj në ditët e sotme po përballemi me probleme edhe më të mëdha, me “superviruse”. Këto superviruse nuk i përgjigjen terapive të antibiotikëve pasi bëhen gjithnjë e më të fuqishme.

Lista në vijim përmban antibakterialet më të fuqishme naturale, të cilat mund të përdoren ndaj infeksioneve të ndryshme: 

– Mjaltë natyral
– Rrënjë rrepe
– Uthull molle
– Lëng qepe
– Spec djegës
– Ekstrakt i vajit të rigonit
– Ekstrakt xhinxheri
– Hudhrat
– Shafrani i Indisë

Nga ana tjetër, këto janë antibiotikët natyral më të fuqishëm antikërpudhorë, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin apo trajtimin e acarimit të lëkurës, të infeksionit maja, ndaj rritjes së kërpudhës “candida albicans” dhe ushqimeve të caktuara:

– Mjalti
– Ekstrakti i xhinxherit
– Shafrani i indisë
– Uthulla e mollës

Burimi: Revista Living 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply