Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ndani mirë gjethet e mentes nga tufa dhe i lani.
Në një tigan ngrohni kremin e qumështit, shtoni qumështin, gjethet e mentes dhe i lini në zjarr për 30 minuta.
Në një tigan shtoni boronicat, sheqerin dhe i lini në një zjarr mesatar.
I shtoni lëngun e limonit, ndërkohë që lëkurën e tyre e ruani për më vonë.
I përzieni vazhdimisht boronicat dhe pasi të kenë shkrirë tërësisht, i kaloni sipër një blender dore për ta bërë masën kremoze.
Hiqni gjethet e mentes nga qumështi sapo zierja të ketë përfunduar.
Ndërkohë ndani të bardhat e vezëve veç dhe të verdhat veç (të bardhat përdorini për diçka tjetër).
Në një enë rrihni të verdhat e vezëve me një rrahës elektrik. Tek masa me qumësht shtoni të verdhat e vezëve, lëkurën e grirë të limonit dhe boronicat.
I përzieni mirë për 5 minuta dhe më pas e kaloni masën në një tas.
Futeni akulloren në ngrirje për të paktën dy orë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment