Nënat dhe gjyshet tona me kujdes e zgjidhnin gjithmonë orizin para zierjes.
Por tani që e blejmë të paketuar mirë, na duket sikur kemi shpëtuar nga ky proces i rëndësishëm.
Njohësit e kulinarisë thonë që orizi nuk duhet larë kur planifikoni të përgatitni rizoto, sepse do të shpëlahet qulli i cili i jep strukturën kremoze.
Orizi duhet të lahet kur e blini të papaketuar, apo kur vëreni që është shumë i bardhë. Në prodhim kokrrat ndonjëherë përzihen me orizin e bluar, glukozë apo me shtojca të tjera në mënyrë që produkti të jetë sa më i bardhë.
Kini parasysh që mjafton orizin ta lani njëherë apo dy herë para zierjes. Uji në të cilin është zier orizi kurrë nuk do të jetë krejtësisht i pastër.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment