Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Kjo sallatë e freskët dhe shumëngjyrëshe, është fantastike për t’u konsumuar gjatë ditëve të verës që na kanë mbetur.
Në një toster do të vendosni për disa minuta fetat e ananasit dhe pjeshkës. I lini derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
Ndërkohë në një enë shtoni sallatën jeshile të copëtuar, pomodorinit e përgjysmuara, frutat, kripën, piperin, vajin dhe açeton balsamike.
I përzieni mirë dhe sallata është gati. Ju bëftë mirë!
Nësë dëshironi mund t’i shtoni edhe fruta të thata si bajame apo fara luledielli.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment