Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Shalqiri është shumë i preferuar në verë, por kombinimi me djathin dhe gjethet e mentes s’mund të ishte më perfekt në ditët e verës!
Në një enë të vogël kombinoni uthullën, lëkurën, lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripën, piperin.
Shtoni qepën e prerë në rripa të hollë dhe i përzieni të gjitha bashkë. E lini mënjanë.
Në tasin e sallatës shtoni shalqirin, spinaqin e larë mirë, gjethet e mentes dhe i lini për 10 minuta në frigorifer.
Kur të jeni gati për të ngrënë nxirreni sallatën nga frigoriferi. I shtoni sipër salcën marinuese dhe në fund djathin e bardhë me ullinjtë. Shijojeni!
Dekorojeni sipër me disa gjethe menteje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment