Përbërësit për bukën e bërë në shtëpi: 1 kg miell misri
700 ml ujë i ngrohtë
1 lugë gjellë kripë
3 lugë vaj ulliri
Për ajkën: 4-5 lugë gjelle ajkë kosi
4-5 lugë gjelle ajkë qumështi
2-3 thelpinj hudhra
Kripë
1.Në një enë kombinoni miellin e misrit me vajin e ullirit. Shtoni pak ujë të ngrohtë.
2.Hedhim ujin në enën ku kemi miellin e misrit dhe vajin e ullirit.
3.Shtoni një lugë gjelle kripë dhe i përzieni me një lugë druri.
4.Më pas shtoni pjesën tjetër të ujit të ngrohtë dhe i përzieni derisa të keni një masë homogjene.
5.Masën e shtrojmë në një tepsi të vogël, të cilën më parë e kemi lyer me vaj ulliri.
6.Pasi hedhim masën në tavë dhe e hapin në mënyrë të njëtrajtshme, lyejmë me një furçë me pak vaj ulliri edhe pjesën e sipërme.
7.E vendosni në furrë në temperaturën 200 gradë për 40 minuta.
8.Ndërkohë në një tas, bashkoni ajkën e kosit dhe qumështit, shtoni kripën dhe hudhrat e shtypura, përzjeini mirë të gjitha bashkë.
9.Pasi buka e misrit të jetë ftohur pak, e prisni në feta të vogla drejtkëndore dhe zhyteni në masën e ajkës që keni përgatitur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment