Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një enë kombinoni miellin e misrit me vajin e ullirit. Shtoni pak ujë të ngrohtë.
2.Hedhim ujin në enën ku kemi miellin e misrit dhe vajin e ullirit.
3.Shtoni një lugë gjelle kripë dhe i përzieni me një lugë druri.
4.Më pas shtoni pjesën tjetër të ujit të ngrohtë dhe i përzieni derisa të keni një masë homogjene.
5.Masën e shtrojmë në një tepsi të vogël, të cilën më parë e kemi lyer me vaj ulliri.
6.Pasi hedhim masën në tavë dhe e hapin në mënyrë të njëtrajtshme, lyejmë me një furçë me pak vaj ulliri edhe pjesën e sipërme.
7.E vendosni në furrë në temperaturën 200 gradë për 40 minuta.
8.Ndërkohë në një tas, bashkoni ajkën e kosit dhe qumështit, shtoni kripën dhe hudhrat e shtypura, përzjeini mirë të gjitha bashkë.
9.Pasi buka e misrit të jetë ftohur pak, e prisni në feta të vogla drejtkëndore dhe zhyteni në masën e ajkës që keni përgatitur.
10.Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment