1.Prisni në copa të vogla karotat, brokolin, lulelakrën dhe pançetën. Lyeni një tavë me pak vaj ulliri dhe vendosni brenda saj perimet së bashku me pancetën. Trazojini mirë.
2.Shtoni një gotë ujë të nxehtë sipër dhe i rregulloni me kripë e piper. E lini për pak minuta mënjanë.
3.Përgatisni salcën beshamel duke skuqur gjalpin, shtoni miellin dhe në fund qumështin. Trazojeni vazhdimisht.
4.Pas 5 minutash ia shtoni beshamelin tavës me perime.
5.Futeni në furrë për t’u pjekur përreth 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Në fund e servirni dhe shijojeni!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment