1.Si fillim përgatisni brumin e tortelinit. Merrni një tas dhe brenda hidhni një vezë dhe pak miell.
2.Përzijeni me duar deri sa brumi të bëhet homogjen.
3.Bëjeni brumin top, mbështilleni me qese plastike dhe lëreni të pushojë për 2 orë.
4.Ndërsa e lini të pushojë brumin, përgatisni mbushjen për tortelinit. Skuqni dy llojet e mishit të grirë në një tigan me pak vaj.
5.Hidhni në mikser mishin e skuqur dhe shtoni të gjithë përbërësit e tjerë. Bluajini deri sa të bëhet një masë e plotë.
6.Kur brumi të jetë gati hapeni me shkopin e posaçëm deri sa të bëhet një petë e hollë dhe homogjene.
7.Sapo ta keni hapur brumin, prijeni në kuadratë me rreth 4-5 cm.
8.Poziciononi në qendër të çdo kuadrati pak mbushje, duke përdorur ndonjë lugë të vogël. Më pas bëni mbylljen e tortelinit.
9.Bashkoni në dysh kuadratin duke formuar një trekëndësh, me anë të gishtit tregues bashkoni 2 këndet e trekëndëshit duke i shtypur lehtë dhe mirë.
10.Pasi keni pozicionuar trekëndëshin në gishtin tregues, me bazën e trekëndëshit apo këndin e pa mbyllur në drejtim të majës së gishtit, nxirreni tortelinin me kujdes nga gishti dhe këndin e mbetur mbylleni nga ana e jashtme e brumit.
11.Bëni të njëjtën gjë me çdo kuadrat. Vërini të ziejnë në ujë të bollshëm me kripë për 10 minuta.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment