Mëngjes si mbret! Bukë me arra, mjaltë e tërshërë

Mëngjes si mbret! Bukë me arra, mjaltë e tërshërë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 45

Ingredientët

  • 3 banane të shtypura
  • ½ filxhan me gjalpë
  • ½ filxhan me mjaltë
  • ½ filxhan me sheqer kafe
  • ½ lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
  • 2 vezë
  • 1 lugë kafe pluhur pjekjeje
  • 1 lugë kafe sodë buke
  • 1/3 lugë gjelle kanellë
  • 200 gram miell
  • ½ filxhan çaji me tërshërë
  • 50 gram arra

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 200 gradë Celsius.

2

Në një tas të madh shtoni bananet, gjalpin, mjaltin, sheqerin, vaniljen, vezët, pluhurin pjekës, sodën, kanellën dhe kripën.

3

Me një mikser rrihni mirë të gjithë përbërësit. Gradualisht shtoni miellin, tërshërën, arrat. I përzieni sërish.

4

Merrni një tavë, mundësisht përsëgjati, e lyeni me pak gjalpë dhe shtroni në të masën që përgatitët. Edhe sipër vendosni pak gjalpë.

5

Tani e fusni bukën në furrë për 40-45 minuta.

6

Pasi të jetë gati e nxirrni dhe e lini kekun të ftohet për 10 minuta.

7

Provojeni kekun sa është ende i ngrohtë. Shoqëruar sipër me mjaltë dhe arra, është kaq i mirë!

Lini një koment