Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 200 gradë Celsius.
Në një tas të madh shtoni bananet, gjalpin, mjaltin, sheqerin, vaniljen, vezët, pluhurin pjekës, sodën, kanellën dhe kripën.
Me një mikser rrihni mirë të gjithë përbërësit. Gradualisht shtoni miellin, tërshërën, arrat. I përzieni sërish.
Merrni një tavë, mundësisht përsëgjati, e lyeni me pak gjalpë dhe shtroni në të masën që përgatitët. Edhe sipër vendosni pak gjalpë.
Tani e fusni bukën në furrë për 40-45 minuta.
Pasi të jetë gati e nxirrni dhe e lini kekun të ftohet për 10 minuta.
Provojeni kekun sa është ende i ngrohtë. Shoqëruar sipër me mjaltë dhe arra, është kaq i mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment