4 feta bukë (ose më shumë, varet nga numri i personave)
4 vezë
100 gram proshutë e tymosur
Pak majdanoz
Vaj ulliri
Kripë, piper
1.Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine. Sipër vendosni fetat e bukës. Tek secila prej tyre, hapni në mes një vrimë, duke i hequr tulin (por jo që vrima të dalë krejtësisht e zbuluar).
2.Shtoni tek hapsira vezën, proshutën e tymosur të prerë në kubik të vegjël dhe sipër i vendosni koren e bukës së hequr.
3.E spërkasni të gjithë fetën e bukës me kripë, piper, majdanoz dhe në fund të gjithë tavën me vaj ulliri.
4.Futeni në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment