Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni hudhrën. Më pas shtoni gjizën dhe specin djegës. I lini të skuqen për 4 minuta.
Shtoni domatet pa lëkurë dhe prisni 5 minuta derisa të treten e të lëshojnë lëng. Pas kësaj shtoni lëngun e perimeve.
Tani i shtoni kripë, piper dhe i lini të ziejnë për 20 minuta. Në përfundim e hiqni nga zjarri dhe për ta bërë kremoze, i kaloni sipër një blender dore.
Shërbejeni të vakët, duke i shtuar sipër borzilokun e grirë imët, pak spec djegës pluhur dhe vaj ulliri.
Ju bëftë mirë!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment