Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
E thjeshtë për t’u bërë dhe nuk kërkon shumë kohë.
Në një enë rrihni vezët me sheqerin, duke përdorur një rrahës elektrik. Shtoni qumështin, vajin, bullgurin, miellin dhe i përzieni.
Shtoni në fund vanijen, pluhurin pjekës dhe i përzieni mirë. Merrni një tavë të vogël dhe shtroni masën që përgatitët.
E fusni tavën në furrë në temperaturë 180 gradë celsius, sa të marrë një ngjyrë kafe në sipërfaqe.
Teksa përgatitet keku, mund të bëjmë gati shurupin. Bashkoni sheqerin dhe qumështin, trazojeni derisa sheqeri të tretet i gjithi.
Nxirrni kekun jashtë furrës dhe e lini të ftohet për 10 minuta. Pas 10 minutash i shtoni sipër shurupin. E lini derisa keku ta thithë tërësisht shurupin.
Më pas e fusni në frigorifer që të ftohet. Ndajeni kekun dhe shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment