Reçel kajsie i bërë në shtëpi vetëm me dy përbërës!

Reçel kajsie i bërë në shtëpi vetëm me dy përbërës!

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 30 minuta Koha e gatimit: 3 ore

Ingredientët

  • 3 kg kajsi të buta
  • 500 gram sheqer

Udhëzimet

1

Kajsitë i lani mirë dhe u hiqni bërthamat.

2

I prisni në copa të vogla dhe i vendosni në një tas. I shtoni sheqerin dhe pas kësaj i lini në friforifer për 4 orë.

3

Më pas i vendosni në një tenxhere, në zjarr të ngadaltë. Ky proces kërkon pak kohë (diku tek 3 orë).

4

Pasi kajsitë të jenë tretur tërësisht i hiqni nga zjarri dhe filloni mbushni kavanozat.

5

I mbyllni mirë me kapak dhe i ktheni përmbys. Ruajeni reçelin në vende të freskëta dhe pa dritë.

Lini një koment