Qepët e bardha, të verdha apo të kuqet, cilat janë më të mira për t’u ngrënë?
Në treg jemi mësuar të marim një varitet qepe të cilën e kemi konsumuar për një kohë të gjatë. Mirëpo janë ca rituale që duhen ndryshuar. Nëse edhe ti ke konsumuar për një kohë të gjatë qepën e bardhë, atëherë lexo më vëmendje.
E vërteta është se qepët e kuqe janë më të pasura me antioksidantë. Madje ato përmbajnë një element që quhet anthocyanin falë të cilit marin ngjyrën e kuqe dhe luftojnë fortë rrezikun kundër kancerit.
Megjithatë duhet thënë që të gjitha llojet e qepëve janë të shëndetshme, pasi përmbajnë flavonoide. Kjo do të thotë që duhet t’i konsumoni më shumë, qoftë të gjalla apo të gatuara./neps.al
Çfarë duhet të bëni për të normalizuar organizmin pas një nate ku e keni tejkaluar me ushqim, ëmbëlsira dhe alkool? Më poshtë keni listën e ushqimeve që do t’ju ndihmojnë të normalizoni dhe pastroni organizmin, në një dietë Detox....
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Lini një koment