Salcë karbonara, për t’i bërë pastat edhe më të shijshme!

Salcë karbonara, për t'i bërë pastat edhe më të shijshme!

Persona: 2
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Ingredientët

  • 200 gr djathë pecorino
  • 150 gr pançetë
  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 vezë
  • 3 thelpinj hudhra
  • 100 ml ujë

Udhëzimet

1

Skuqni pancetën dhe e lini mënjanë.

2

Ndërkohë në një enë bashkoni të verdhat e vezës, vajin e ullirit dhe hudhrat e grira.

3

Shtoni pançetën dhe djathin e grirë Pecorino. Shtoni edhe pak nga uji i makaronave, për të bërë një masë kremoze.

4

I trazoni të gjitha bashkë dhe pas kësaj mund t'i shoqëroni makaronat me salcën e përgatitur.

Lini një koment