Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një enë rrihni vezët me sheqerin dhe ndërkohë shtoni miellin. Shtoni qumështin e vakët, vezët e rrahura, i vendosni përsëri në zjarr dhe i trazoni mirë për pak minuta. E lini mënjanë për disa minuta.
Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine. Sipër vendosni petën sfoliatë të cilën duhet ta ndani në tri pjesë të barabarta.
I lyeni petët me vezën e rrahur dhe qumështin, më pas i shtoni sheqerin pluhur. I piqni në furrë 5 minuta në temperaturë 200 gradë celsius. Pasi të jenë pjekur i lini të ftohen.
Tani merrni petën e parë dhe i vendosni sipër kremin që përgatitët duke rrahur të gjithë përbërësit e caktuar më lartë.
Vendosni petën e dytë, përsëri krem dhe në fund petën e tretë.
Spërkateni me sheqer pluhur dhe e fusni në frigorifer 45-60 minuta. Koha për të shijuar Millefeuille!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment