Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan me pak vaj skuqni qepën dhe më pas shtoni kungujt e prerë në kubikë.
Ndërkohë në një tenxhere me ujë të valuar shtoni karkalecat e qëruar mirë.
Pas 5 minutash shtoni tek tigani orizin dhe trazojeni mirë. Shtoni verën e bardhë. Tani shtoni dy garuzhde nga lëngu që po zieni karkalecat.
Sapo lëngu të ketë avulluar shtoni edhe dy garuzhde të tjera. Kur orizi të ketë zierë plotësisht, shtoni karkalecat.
Në tre minutat e fundit shtoni majdanozin dhe parmixhanon e grirë imët.
Tani e hiqni nga zjarri dhe shërbejeni rizoton e nxehtë.
Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment