Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lani mirë kungujt dhe i prisni në feta të holla rrumbullake.
Në një enë shtoni kripën, piperin, arrën moskat dhe në fund kungujt për t’i marinuar sa më mirë.
Merrni tavën dhe shtroni kungujt në të gjithë sipërfaqen e saj. Tavën mund ta lyeni me pak vaj që kungujt të mos ngjisin. I fusni në furrë për 10 minuta.
Ndërkohë në një enë trazoni qumështin me vezën. Shtoni miellin. Shtoni përsëri pak arrë moskat. Nxirrni tavën nga furra dhe i shtoni sipër masën.
Tani e fusni përsëri tavën në furrë dhe e lini 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment