Sa herë që përton të gatuash, bëj një tavë si kjo me kunguj dhe qumësht

Tavë me kunguj dhe qumësht

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Ingredientët

  • 700 gram kunguj
  • 1 litër qumësht
  • 6 vezë
  • 1 gotë miell
  • Pak arrë moskati
  • Kripë, piper

Udhëzimet

1

Lani mirë kungujt dhe i prisni në feta të holla rrumbullake.

2

Në një enë shtoni kripën, piperin, arrën moskat dhe në fund kungujt për t’i marinuar sa më mirë.

3

Merrni tavën dhe shtroni kungujt në të gjithë sipërfaqen e saj. Tavën mund ta lyeni me pak vaj që kungujt të mos ngjisin. I fusni në furrë për 10 minuta.

4

Ndërkohë në një enë trazoni qumështin me vezën. Shtoni miellin. Shtoni përsëri pak arrë moskat. Nxirrni tavën nga furra dhe i shtoni sipër masën.

5

Tani e fusni përsëri tavën në furrë dhe e lini 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment