Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një recetë vërtet e rafinuar dhe gourmet, filetoja me salcë fiqsh, është perfekte për të surprizuar miqtë për darkë. E thjeshtë për t’u përgatitur, në këtë recetë përdoret edhe vera e kuqe mes përbërësve. Le të shohim së bashku hapat:
Qëroni qepët dhe pritini në kubikë. Shkrini pak gjalpë në një tigan të vogël dhe shtoni qepët e prera. Pak nga pak shtoni dhe verën.
Shtoni fiqtë e qëruar dhe të prë në copa. Shtoni krië e piper sipas dëshirës suaj dhe gatuajini në zjarr të ulët për 20-25 minuta.
Në një tigan tjetër ku keni shkrirë pak gjalpë, skuqni mirë fetat e filetos.
Shërbejini në tryezë me salcën e fiqve dhe verën e kuqe.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment