Granita me kafe: receta e ftohtë e ditëve të nxehta
E shkëlqyer për të përballuar të nxehtin e ditëve të verës, granita me kafe është një ëmbëlsirë e shijshme, ideale për të mbyllur vaktet ose për t’u servirur si një vakt zemre gjatë verës.
E thjeshtë për t’u përgatitur, edhe pa makineri akulloreje, për ta bërë më të shijshme mund ta shoqëroni me pana bimore ose kokos. Më poshtë do të gjeni recetën se si ta përgatisni pa sheqer të rafinuar dhe qumësht.
Përbërësit:
250 ml kafe e ftohur
100 gr sheqer kane
Kanellë e bluar
Vanilje pluhur
Përgatitja:
Hidhni në një tenxhere 250 ml ujë me sheqerin e kanës, shtoni pak kanellë, vanilje dhe vendoseni të ziejë. Hiqeni nga zjarri, shtoni kafenë, përziejeni dhe lëreni të ftohet.
Hidheni masën në një tas qelqi dhe futeni në ngrirje.
Çdo 40 minuta, nxirreni nga ngrirja dhe më pas futeni në frigorifer. Veproni kështu derisa granita të marrë konsistencën e duhur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment